Chocolicious

Alla inlägg under september 2014

Av Malin - 22 september 2014 21:15

Sov av efter tre nätter och gick upp vid lunch.

Hann med ett dressyrpass med Nero på utebanan innan Pia stod på agendan för massage.

Dagens ridpass fokuserade vi mycket på travarbetet och jobbade även vidare med ryggningarna, som börjar sitta allt mer. Han ryggar fint 5 steg utan hets och hyffsat rakt iallafall   


Så det bådar faktiskt gott inför framtiden.

Sen väntade Pias massage, och då var det njutningsstund för Nero. Vet ingen häst som blir så salig i av behandlingen. Idag blev det både massage, laserbehandling och akupunktur. Pia tyckte Nero hade rest överlinjen flera cm sen sist, och det känns väldigt roligt att höra, för då arbetar vi verkligen rätt!


 

Av Malin - 21 september 2014 19:15

Jobbade ju även inatt, och var till stallet på eftermiddagen när jag vaknade.

Passade på att bringa lite ordning i sadelkammaren, det tar ju alltid lite tid innan sakerna är på rätt plats, alltid vissa förändringar man vill göra.

Borstade och myste med Nero en lång stund, han har börjat sätta vinterpälsen och är luddig som en björn.

Börjar bli dags att klippa honom, dock vill jag vänta tills det är lite svalare ute, känns sådär att klippa och sen tvinga honom att gå med täcke när det är sol och 15 grader varmt.


Veckan som kommer innefattar massage med Pia på måndag och dressyrtävling hemma på söndag!

Av Malin - 20 september 2014 20:00

Då väntade tre nätter på jobbet, så Nero fick vila och jag hade kvällfodring i stallet, vilket innebar att jag ägnade eftermiddagen åt katterna på hemmaplan, och åkte till stallet i samband med att jag åkte till jobbet.

Pussade på Nero som verkade nöjd, mockade och fixade mat till samtliga killarna!

Av Malin - 19 september 2014 19:30

...ja ju st nu känns det så.

Började morgonen med att packa in det sista av sakerna som fanns i stallet, mocka och slutligen hämta in Nero från hagen.

Lastade honom och släppte sen ut honom i sin gamla hage, så han fick en normal dag i hagen och fick komma in med kompisarna på eftermiddagen.

Tillbaka för att hämta Cesar, som jag idag lastade helt själv och åkte åter med till ägaren. Gick superbra att lasta, och han stod snällt hela vägen. Väl på plats lastade vi ur och återtog affären.

Sen var det bara att vända hemåt igen, med ytterligare en erfarenhet och lärdom rikare - hädanefter blir det inte köp om inte hästen går igenom besiktningen på plats!!! BLir så ledsamt och så mycket extraarbete att göra så här, å man hinner ju självklart fästa sig vid dom!


 


Väl hemma blev det en snabb lunch, och sen åter till stallet för att rida Nero. Fick bli ett utepass på dressyrbanan där vi mjukade igenom och mest jobbade på form, bärighet och takt. Nöjd med passet fick han sedan återvända in i stallet, där Bosse väntade på sin bästis.


 

Av Malin - 18 september 2014 21:45

Japp, då var det bara att börja om igen då.

Ner med alla prylar från väggarna, och in i transporten. Känns aningen tradigt eftersom jag nyss flyttat precis alla grejor, men det är bara att bita ihop och bära.

Passade på idag när jag hade ledig dag och flyttade alla grejor utom hästarna och det jag behöver sista dygnet.

Städade iordning efter mig och sate upp sakerna på plats i nygamla stallet igen då!

Båda pållarna fick vila idag, då det inte fanns tid eller ork över att rida Nero, och Cesar ska ju inte belasta hältan!

Tänkte hinna rida imorgon, eftersom jag jobbar natt hela helgen!


 

Av Malin - 17 september 2014 20:00

Ja usch...nu hamnade vi i en här tråkiga sitsen igen!

Cesar åker tillbaka på fredag, och jag flyttar tillbaka till gamla stallet med Nero på fredag!

Känns onädigt att betala dubbla stallhyror på flera ställen, och anledningen till flytten var ju att jag skulle ha två, och inte för att vi inte trivdes.

Känner mig dränerad på orka och lust att leta efter ny häst igen, så känslan är att det får vila över vintern, så får vi se hur jag känner till våren igen!



Av Malin - 16 september 2014 23:50

Suck... Ibland känner jag mest för att leka struts och bara stoppa ner huvudet i sanden och lägga en filt över mig.
Idag var det således klinikbesök för Cesars del. Dels för att ta bort en vargtand, men även för att komplettera besiktningen med ett böjprov, då det ej gick att genomföra sist.

Cesar skötte sig fint, gick rakt in i transporten, stod snällt hela resan och gick snällt ur. Väl inne på kliniken stissade han omkring en del i boxen innan han ställde sig nära mig och coolade ner. Vi började med böjprovet och det gick fint ända tills vi kom till vänster kotled fram. Där visade han redan i böjningen att det gjorde ont, och sen en grads hälta både på in och utlöpan. :-(

Så efter diskussion med veterinär och säljare så beslutade vi att avsluta där och häva köpet :'(

Jag fattar inte varför jag ständigt drabbas av detta. Oinridna och obelastade unghästar som teoretiskt borde vara rena, men inte när jag är intresserad av dom iaf!

Så det var med tunga steg vi återvände hem till stallet. Eftersom vi var hemma så tidigt så fick Cesar komma ut i hagen en stund till!

Mycket tankar som snurrar ikväll :-/

Av Malin - 15 september 2014 22:58

Skönt med ledig dag. Ägnade förmiddagen åt att städa hemma, välbehövligt och såå skönt när det är gjort.


Hade möte på jobbet kl 13.30, och efter det tog jag turen förbi Djur&Natur för att köpa mat till pållarna. Hittade även en ny flughuva och en omgång med svarta höpåsar till samlingen.

I stallet så väntade det sedvanliga stalljobbet, och idag gjorde jag återigen höpåsar och foderhinkar för ett par dagar framåt.

För Nero väntade ett dressyrpass på banan även idag. Tror han hade lite träningsvärk från igår, då han var lite tjaffsig och motsträvig idag.

Så söt i den rosa/grå outfiten!

Cesar hade vilodag idag så vi borstade och pysslade lite. Äntligen lite total makeover för Cesar, så idag rök manen och även pannluggen jämnades till. Tycker han blev supersöt <3

Imorgon väntar besök på Hästkliniken för Cesar. Så nu håller vi tummarna för att lastningen går vägen!

Hemma hade grabbarna grus gemensamt span :-D

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards