Chocolicious

Alla inlägg under februari 2012

Av Malin - 5 februari 2012 19:34

Vaknade upp i en för ovanlighetens skull mycket skön hotellsäng. Sovit som en prinsessa inatt. Tog oss en tur ner till den enorma frukostbuffen och njöt i gott och väl 1,5 timme av frukosten. Jag som i vanliga fall är väldigt enformig i min frukost, dvs yoghurt med flingor/musli och ett glas mjölk passade på att njuta desto mer nu. Åt utöver yoghurten med flingor som jag idag spetsade med hasselnötter, även ett gott grovt bröd med olika pålägg, färsk frukt och goda grönsaker, ägg med kaviar, apelsinjuice och avslutade med att smaka på norskt wienerbröd med kladdig fyllning   

Sen var magen full och vi passade på att utforska hotellets pool. Utcheckning kl 12, då vi satte oss i bilen för hemfärd. Hade en plan att hinna hem innan det blev mörkt. Hade nog snöat rätt rejält under natten för det var ett helt annat väglag än igår. Å för de som aldrig åkt E18 till Oslo kan jag meddela att den vägen är att jämföra med en dåligt skött och sketet smal liten landsväg. Hade väl kört i dryga 45 minuter när det blev totalstopp för en trafikolycka. Frontalkrock mellan två personbilar som vi senare läste oss till att de fått hämta med helikopter pga skadorna. Vi lyckades iaf smita in på en mindre väg och tog oss lite "offroad" tillbaks ut på E18 några mil längre fram. Så efter mycket om och men landade vi in i stallet vid 16.30 tiden, så jag skyndade mig att fixa stallet och kände över Jerez som verkade må bra. Bjöd på ett par morötter innan vi begav oss hemåt där mina två mysbjörnar väntade.


Så nu tar vi en lugn kväll hemma innan en ny vecka drar igång igen!

Av Malin - 4 februari 2012 18:45

Yes...tidig morgon där vi vände bilen mot Oslo. Åkte redan vid 07-tiden på morgonen i -22 graders kyla! Färden dit gick toppen med strålande solsken och torra vägar. Var framme strax före kl 11 och checkade in på hotellet. Hade biljetter till världscupen i skidskytte som idag befann sig i Holmenkollen. Så på med kläderna och ner med varmt fika i väskan innan vi tog tricken upp för backarna.

Väl på plats hade vi fina platser och satt endast ett par meter från mållinjen, dessutom hade vi Kung Harald ståendes ett par meter över oss. Kan ju lova att fotograferna var som tokiga där vi stod.


     


Vi hade således en mycket trevlig, men kall, eftermiddag. Temperaturen visade på -16 grader och jag är tacksam över att jag hade klätt på mig rejält och dessutom hade med mig hand- och fotvärmare.

Var tillbaka på hotellet vid 17.30 då vi tog en varm dusch och myste en stund. Hade bokat bord på restaurang 34, där vi således satt på 34 våningen, tyvärr förstördes utsikten av snövädret. Mycket god mat och trevligt med en skön kväll på tu man hand. Till huvudrätt njöt jag av kalvfilé med potatis och portvinssås och till efterrätt blev det chokladfondant med blåbärscoolis och granny smith sorbet  



Av Malin - 3 februari 2012 18:45

Så i ett kick var veckan förbi och äntligen dags för helg. Hade tänkt åka med Jerez till ridhuset idag, men när termometern visade på -16 grader när jag gick ut från jobbet så ändrade jag mig. Känns inte roligt att ställa in stjärnan i en svinkall transport öht idag. Så det blev lite mysborstning och förberedelser inför helgen. Ska ju ut på tur till Norge i helgen så Emma har lovat att ta hand om Jerez åt mig på lördag.


Men det är ju alltid en massa som ska förberedas som höpåsar och kraffoderhinkar. Så det tog sin lilla tid iaf. När jag åkte hem visade termometern på -18...brr då är det riktigt kallt. Blir till att krypa upp i soffan med en brasa och fleecepläd ikväll!

Av Malin - 2 februari 2012 22:15

Jaha..ingen hovis idag eftersom hovlsagaren fick en akuttid hos tandläkaren och således inte kunde komma. Hoppas vi att det blir på måndag istället då.

Åkte till stallet lite senare på förmiddagen idag, så Jerez hade fått gå ut med morgontåget. Å lite tur var nog det för satan i gatan vad kallt det var idag. Termometern visade på -13 när jag gick ut. Mockade och fixade stallet först och hämtade in Jerez vid 11-tiden.

Borstade och klädde på oss rejält innan vi med försiktiga steg skrittade iväg. Uppfarten ut från stallet är tyvärr livsfarlig eftersom den inte har ett spår av minsta lilla grusflaga. Så det gäller att försöka skritta ute längs gräskanten. Tog oss upp till vägen utan missöden och där fanns det iaf en gruskant som vi kunde skritta på. Gav oss ut på gärdet där underlaget är lite snubbligt, men ungefär 1000ggr bättre än de livsfarliga halkiga vägarna. Skrittade fram ordentligt genom att ta ett varv åt vardera håll runt det stora gärdet. Sen travade vi två varv och vardera håll i ett trevligt tempo mest för att han ska få röra lite på sig och sträcka ut lite mer, samt slippa det enformiga ridhusspåret. Jerez verkade nöjd och skötte sig bra, inga större skutt eller hopp trots att gärdets vidsträckthet gärna inbjuder till sådant. Skrittade sedan av innan vi med stor försiktighet tog oss tillbaka till stallet. Jerez fick gå ut i hagen igen ett par timmar och jag åkte vidare för att förbereda mig för jobbet! Riktigt trevligt väder ute, även om det är lite i kallaste laget. Dock är det underbart med lite sol och blå himmel!


 

Av Malin - 1 februari 2012 19:14

Nu helst...är så trött på denna vinter. Maken till dålig vinter med nästan total avsaknad av snö har jag nog inte upplevt tidigare. Alla vägar är såphala och inte ett sandkorn som fäster. Känns så trist eftersom det omöjliggör all ridning utomhus eftersom stjärnan saknar bakskor och således broddar.


Om det bara vore ett ordentligt lager med snö så hade vädret varit perfekt, dvs ett par grader kallt, men när det inte finns någon snö medför detta kalla väder som nu varat i flera veckor enbart att isen aldrig ger med sig.


Idag fick det bli vilodag eftersom jag inte hade något sällis att lasta med. Borstade och stretchade/trickade lite med Jerez. Imorgon blir det hovis och ska se om vi kanske kan ta en lite promenad ute, alt skritta lite på gärdet om vi tar oss dit. Jobbar ju kväll imorgon och har således inte någon som kan följa med mig till ridhuset på förmiddagen då heller. På fredag är det dock inplanerat en tur dit   Fick bli en tidig kväll hemma med lite kvalitetstid tillsammans med sambon och kissarna! Lyxigt   

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards