Chocolicious

Alla inlägg under juni 2011

Av Malin - 6 juni 2011 20:37

Ojj vad varmt det blev idag. Jobbade inatt och kom hem vid 8-tiden, sov till tolv och gick en promenad när jag vaknade igen. Passade på att köra lite trimmer i trädgården innan jag åkte till stallet.


Pga hettan, 28 grader i skuggan fick Jerez fortsätta njuta i hagen och jag städade lite i stallet. Rengjorde fodertunnorna som inte ska användas under sommaren samt städade i sadelkammaren. Skönt att få det gjort och det blir så fräscht när det blir klart   

Av Malin - 5 juni 2011 15:46

Idag fick jag äntligen med mig sambon till stallet med kameran i högsta hugg för lite fotografering av när jag rider Jerez.

Vi fortsatte vårt arbete med gångarternas takt på raka och böjda spår samt avsaktningar och igångsättningar. Kan numera avsaktningar för endast sits och lite tygeltag, dvs utan att jag ptrooar honom samt igångsättningar för ett lätt tryck med skänkeln och jag behöver inte använda rösten. Märks att han blir starkare i galoppen och orkar mer. Uppsittningar och avhopp fungerar helt ua nu, vilket känns superskönt. Ska rida någon vecka till innan det är dags för 4v sommarvila för Jerez, välbehövligt och ett måste för att låta det han har lärt sig sjunka in.


Börjar med att longera lite.

  Duktiga killen står still vid uppsittning

    Skrittar runt lite...fina killen  

  Lite travarbete på volt...   ...och fyrkantsspår       

Å så lite galopp    

Uppställning  

Åh tack för idag min stjärna  

   

Av Malin - 4 juni 2011 15:30

Idag fick Jerez en välförtjänt vilodag i hagen. Skönt väder med solsken och en lätt bris. Införskaffade flughuva som vi provade idag, skönt att slippa flugor i ögonen verkar han tycka!


 

Av Malin - 3 juni 2011 21:41

Idag var det ridning av två hästar i solgasset. Fått fin solbränna på axlar, skuldror och armar  

Började med dressyrträning med Alcytano för Lina. Kul att få rida för tränare igen och bli lite drillad. Red fram i ca 25 minuter och sedan körde vi igång. Fick jobba med takten eftersom Alcytano gärna flänger iväg och länger ut stegen i takt med en travare. Jobbade med övergångar och att få honom att inse att han orkar bibehålla formen genom hela övergången. Fortsatte att jobba med lite sidvärtsrörelser och att plocka upp honom i formen. Kändes riktigt fin stundtals och vi fortsatte med galopparbete på stora mittvolten för att han ska komma bort från staketet. Fick jobba med fattningar och även här fokus med att bibehålla form och takt genom hela övergången.

Efter spolning och återsläpp i hagen var det Jerez tur.


Bad Kerstin titta på sadeln när jag satt i eftersom jag upplever att Jerez ändrat sig lite och att sadeln blivit lite vid i fram. Provade att rida med pad i framdelen idag och jag ska kika lite efter en pad med stoppning i framdelen eftersom han garanterat kommer att ändra sig igen. Därefter var det lite prövning idag eftersom Lina & Maranello skulle rida på banan samtidigt. Första gången med sällis med andra ord. Jerez uppförde sig exemplariskt och lyssnade fint på mig trots att Lina red på i samtliga gångarter. Blev lite exalterad i galoppen och drog på ett par gånger så vi fick ta en förhållande påminnelse om att vi inte var i hagen och fick leka fritt.

Första gången Lina såg oss tillsammans och hon tyckte han såg jättetrevlig ut och var duktig med tanke på att han är så färsk...kul!

Svettig pållis fick en dusch, morötter och fick sedan återvända ut till kompisarna i hagen!

Av Malin - 2 juni 2011 18:38

Tog med mig Jerez på en tur genom gropen och runt, vi var ute i ca en timme.

Hann med många spännande detaljer och det märktes nästan på Jerez mot slutet av promenaden att det blev mycket.

Vi promenerade förbi ungtjurarna på bete och det är så underhållande när Jerez försöker prata med dom. Han liksom hummar och gnäggar med låg förtroendeingivande röst och ändå är det ingen som svarar   Dock kommer de gärna springades för att titta på vad det kan vara för udda prick som går förbi.

När vi tagit oss förbi dom utan större missöden fortsatte vi ner i gropen där vi klättrade uppför backen. På hemväg därifrån hann vi med desto mer. Först blev det väldigt spännande när vi närmade oss en brummande åkgräsklippare, Jerez vara bara tvungen att stanna och spana in denna tingest, samtidigt kom det två tjejer på cykel åkandes och det var knappt han hade tid att registrera dem eftersom gräsklipparen var så intressant  

När vi passerat dessa dyker en mamma till en i stallet upp springandes med hund, udda tyckte Jerez, men inget att bli rädd för. Knappt har vi tittat färdigt på dessa förrens vi åter ska förbi tjurarna som ger noll respons på Jerez närvaro och Jerez får en liten påminnelse om att jag går brevid och at jag nu kräver skärpning trots att tjurarna är intressanta. Då dyker det upp en kille på cykel, inget att bry sig om tycker Jerez. Sen hör jag ett väldans vrålande och inser att det är en sladdande och gasande volvo av äldre modell som är på väg runt kröken. Tvärnit fick det bli för honom när jag viftade med repet. Jerez stod duktigt still under detta,dock brummar bilen så mycket att Jerez inte har en chans att hinna registrera mopeden som kommer bakifrån och glider förbi. Hopp och hej vad otäckt det blev, efter en tillsägelse om att lugna ner sig fortsätter vi promenaden tillbaka till stallet.


Nyttiga upplevelser!

Passade på att ta ett par kort under promenaden  


   Haha...notera vilken matglad tjockis han ser ut att vara på denna bilden



 

Av Malin - 1 juni 2011 21:08

Idag var vädrets gudar äntligen med oss igen och solen sken och en lätt bris fläktade om man jämför med de sista dagarnas stormande vindar.

Jerez hade gjort sitt bästa för att smutsa ner sig i hagen igen och var dammig och fin när jag hämtade in honom. Efter en liten uppfräschning tog vi åter banan i besittning. Jerez stod helt still på direkten vid uppsittning idag, duktigaste killen  

 Skrittade runt ett par varv med volter och snett igenom. Fortsatte med travarbete på fyrkantsspår och volt. Bad om lite mer ställning idag och tycker det fungerade fint. Han går naturligare i formen i höger varvet än i vänster. Jerez var pigg idag och pinnade på med god framåtbjudning.

Galoppjobbet blev fartfyllt idag och han tryckte på ordentligt framåt. Även här fokuserade vi på ställning och lite form på volterna och i hörnpasseringarna.

Avslutade med att skritta av ordentligt och svampade en svettig Jerez innan boxen med mat väntade!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards