Chocolicious

Alla inlägg under juni 2011

Av Malin - 14 juni 2011 09:30

Idag var det min Alcytano dag igen och vi tog en ny sväng ut i det gröna. Red en trevlig väg med superunderlag och både uppför och nerförslöpor. Jobbade mycket trav nedsittning för att få honom eftergiven och självbärig. Tog ett par galopper med fokus på att inte ligga på i munnen. Hoppade ett dike längs vägen.


Borstade och myste lite med Jerez innan jag åkte hem.

Av Malin - 13 juni 2011 19:16

Plockade in Jerez och borstade lite, skönt att få lite massage och bli igenom känd för att hålla utkik efter bett eller dylikt.

Jerez verkar inte hitills bli så hårt angripen av knott och dyl. Har knappt haft en bula eller ett sår under försommaren. Efter borstningen återvände vi till hagen och myste lite. Jerez är så go, han står gärna kvar och pussas och gosar istället för att vända på klacken och ge sig ut till gräset. Efter en stund kom Alcytano för att undersöka vad jag bjöd på för trevligheter eftersom Jerez hellre stod kvar hos mig.

Av Malin - 12 juni 2011 19:00

Jerez ben ser mycket bättre ut och svullnaden lägger sig allt mer. Eftersom han bara skulle ha tränats nästa vecka ut så beslutade jag att påbörja sommarvilan redan nu. Känns onödigt att sätta igång honom för en veckas tid för att sedan ta sommarvilan. Så nu ligger det fyra veckors mys, hagvistelse och lugna promenader för Jerezs skull!

Av Malin - 11 juni 2011 17:32

Ytterligare en tidig morgon i stallet efter att ha jobbat natten. Plockade ut pluttisen på gången och borstade en stund. Min snygging  

Ingen feber idag heller och jag tycker benet ser bättre ut, mindre svullet och inte lika värmeökat längre. Fick fortsätta ut i hagen med kompisarna.


Passade på att fota mina smågryn här hemma, sötaste  

             

Av Malin - 10 juni 2011 16:58

Jobbat inatt och åkte till stallet direkt efter jobbet. Jerez såg pigg och glad ut i boxen, han visar alltid sådan glädje när man kommer på morgonen och han inser att det är hans matte som är där och att han ska få all uppmärksamhet först.



 

Spanandes på fölis  


Plockade ut honom på gången och tempade, 37,4, toppen! Tittade på såret och det ser ut ungefär som tidigare. Lite svampigt precis ovanför såret, svårt att avgöra om det finns en varansamling där, eller om det är svullnaden somhåller på att lägga sig. Tryckte runt det området och ner mot såret men fick inget utbyte. Tvättade rent, la på sårspray och bad Kerstin kolla upp det ikväll igen. 

Avmaskning idag, mums tyckte Jerez som snällt svalde medlet   

Av Malin - 9 juni 2011 16:33

Ojj vilken kvav hetta det var idag, var blöt på ryggen redan innan jag hunnit upp på hästryggen.

Perfekt med lite dressyrjobb på banan. Körde mycket övningar från senaste Lina träningen, dvs att få honom i en lugnare takt med mer ben under sig. Fortsatte att flytta undan honom och tyckte han gick något bättre idag. Fokuserar mycket på mina underskänklar som har en förmåga att smyga framåt, ajabaja  

 Fick till riktigt trevligt galopparbete idag då jag krävde upp honom lite i samling och att han ska galoppera i ett lägre mer samlat tempo istället för att flänga omkring. Jobbigt tyckte Alcytano som gärna lägger sig på i handen, men då fick han ett tryck med sätet och en påminnelse om att han minsann får bära runt sig själv. Jobbade mycket volt vs fyrkantsspåret för att inte tappa framåtbjudningen och snö in sig i ett tempo/en ställning. Avslutade med att trava av en mycket trött Alcytano som sedan fick sig en heldusch!


Plockade in Jerez från hagen, temp 37,9 idag och kanske något mindre svullen runt hasen. Själva såret ser torrt och fin ut, inge geggigt eller svampigt runt om. Tvättade med jodopaxlösning samt alsolsprit och la på blåspray samt jodopaxgel över.


Pållisarna myser i hagen;

 

Av Malin - 8 juni 2011 16:35

Idag var det min riddag med Alcytano, har utökat till 2ggr/vecka för att kunna ta både ett dressyrpass samt en uteritt eftersom Kerstin inte är så förtjust i uteritter.

Så idag tog vi en skön svängom i det kvalmiga vädret. Red genom gropen så han fick klättra upp och sedan fortsatte vi Dfs-vägen bort och ner genom nästa grusgrop och hem. Alcytano var pigg och framåt även idag, jobbade lite mer nedsittning trav och att han får minsann jobba igenom ordentligt även ute. Han haed lagom framåtbjudning i galoppen och blev inte riktigt lika på som sist. Avslutade med en välförtjänt dusch.


Plockade in Jerez för inspektion och rengöring av såret. Fortfarande väldigt svullen och lite värmeökad runt om själva skadan. Har dock ingen temp (38,0) och rör sig relativt obehindrat i hagen.

Spolade med nacl för att mjuka upp kanterna lite så ev pus kan komma ut. Tvättade ordentligt med Jodopaxlösning idag igen och satte en bit bomull med klorhexidinsprit över för att suga ut lite skit. Sprayade återigen med blåspray och jodopaxgel över.


Här ser ni hur svullet det är runt hela hasen:

   Här är en närmre bild på såret, dock efter att jag sprutat med blåspray  


   


Duktig är han iallafall min stjärna som står helt still när matte pillar   

Av Malin - 7 juni 2011 23:16

Jaha, kom till stallet i förmiddags och plockade in Jerez för att rida. Hittar en 3-4cm lång sårskada vä bak, precis i överkant med kastanjen. Verkar vara några timmar gammal då den var torkad runt kanterna. Troligtvis sparkad av någon av hagkompisarna.Tvättade med jodopaxlösning och skrubbade rent runt kanterna. Han är lite värmeökad och svullen runt hela hasen. Temp 37,9.Sprayade med blåspray och lade jodopaxhinna över. Rör sig dock obehindrat så han fick återvända till hagen för att röra på sig.Tog svängen förbi stallet när jag åkte hem från jobbet ikväll och tempade samt kikade på såret. Såg ut som tidigare och han är inte mer öm eller kletig. Temp 38,1.Fortsättning följer...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards