Chocolicious

Alla inlägg under mars 2017

Av Malin - 15 mars 2017 22:45

Idag har jag haft utbildningdag med VCJ, trevligt och lärorikt.

Stallet efter jobbet och idag var det Dino som skulle ridas och Nero som skulle vila.


Dino och jag tog oss en tur ut i naturen, red vildsvinsturen idag och Dino kändes väldigt pigg och nöjd. Rullade på i ett fint tempo och det känns stor skillnad i hur mycket han orkar. Nu har han ett helt annat driv genom steget i samtliga gångarter. Turen bjöd på fint underlag och är en ganska lagom kuperad terräng där vi växlar mellan långa, mjuka skogsvägar, med uppförslöpor och grusgropar. Dino känns lyhörd och går snällt fram genom vattenpölar och över stock och sten.


Världens finaste kille...

 

Av Malin - 14 mars 2017 17:11

Så var det födelsedag för min stora kille idag då!

Tänkt att Nero redan är åtta år gammal, känns ändå som att det inte var så länge sedan vi inledde tävlingskarriären, men det har redan gått fyra år.

Dagen började då på ett ganska annorlunda sätt får jag säga...

 

På vägen till stallet så gjorde en gubbe i telecom bil en snitsig manöver så jag hamnade i diket. Å det var inte vilket dike som helst, utan ett urgrävt kanalliknande dike där inte ens min stora, fyrhjulsdrivna SUV kunde ta sig upp. Så 1,5 timme innan pappa kom och drog upp mig med en traktor, sabbade min dagsplanering ganska så ordentligt.


Skyndade mig till stallet, mockade och fixade med mat och vatten.

Hämtade in Nero, firade med en morot och ordentlig rykt. Sen fick det bli ett dressyrpass på ridbanan. Nero bjöd idag på gott & blandat. Stundtals väldigt maffig och fin, men vill gärna vräka sig på i handen och springa iväg. Mycket halvhalter och samlande arbete varvat med ordentlig framridning och lösgörande arbete så avslutade vi på ett väldigt trevligt sätt med att rida enkla byten på medellinjen.

Bjuder på lite härliga galoppbilder från helgens dressyrträning där sambon lyckades fånga lite bytesträning på bild, å nu vet jag att mina känsla stämmer, han byter med väldigt mycket gest   


                                   


Dino var näst på tur och vi körde ett dressyrpass på ridbanan idag med. Å som han arbetade idag. Får ståpäls på armarna och kommer på mig själv med att le genom hela ridpasset. Efter att ha skrittat igång så travade vi igång under lättridning runt spåret. La lite 20m volter och red snett igenom. Fokus på jämn bjudning in i båda tyglarna och en bra takt.

Red sedan trav nedsuttet under en stund med samma fokus som ovan, å som han travar. Svingar över ryggen och känns så stadig och fin. Rullade över i galopp med fina fattningar åt båda hållen. Galopperade på runt spåret och på 20m volt. Travade och slutligen skrittade av. Massor med beröm till min lillkille!


Eftersom ingen kunde ta in hästarna i eftermiddag så fick var och en ansvara för sina egna hästar. Så mina killar fick komma in vid 12-tiden och fick sitt lunchhö inne.

Matte fick stressa vidare hemåt för att hinna äta lunch och duscha innan jobbet!

Av Malin - 13 mars 2017 20:45

Idag var det inte något roligt väder ute när jag slutade jobbet. Snöblandat regn, runt nollan och blåst.

Hade insläpp av samtliga hästar, så jag skyndade mig att mocka till mina killar och tog sedan in samtliga.


Nero på gången för dagens arbete, longering på ridbanan. Den hade tacksamt nog torkat upp en del och kändes idag ganska sviktig och trevlig. Nero fick jobba loss i både trav och galopp, å man märker att det släpper en del spänningar eftersom han kickboxar med frambenen och frustar mycket. Nyttigt arbete med andra ord. Tyckte han såg väldigt fin och avspänd ut mot slutet. Får se hur han känns under sadeln imorgon!


Bjuder idag på lite bilder från helgens dressyrpass med Nero...


                           


Tar galoppbilderna imorgon tror jag...

Han är så fruktansvärt ful i remontnosgrimma, men det är det han verkar funka bäst på, så då får funktion går före utseende! Har äntligen beställt ett tävlingsträns till Nero, ett rundsytt remont från Premiera. Hoppas det kommer snart så vi hinner rida in oss innan årets tävlingssäsong drar igång!

Av Malin - 12 mars 2017 19:45

Idag hade jag både lunchfodring och insläpp i stallet på min agenda. Var således ganska länge i stallet och dolade med lite av varje.

Gav samtliga lunch och ägnade mig sedan åt mockning och att fixa med maten medan mina killar mumsade i sig lunchhö. När maten var uppäten hämtade jag in Dino för en uteritt tillsammans. Idag fick det bli längs vägen och vi red upp till Lanhöjden och tillbaka. Dino kändes pigg och framåt även idag, lite spooky men inte så farligt.

Blev mycket trav och galopp med en skrittpaus på mitten.

Han är ganska så rolig i galoppen för trots sin storlek så har han väldigt lätt för galoppen och är redan väldigt bärig. Det går liksom att rida ihop honom i galoppen och han sätter trycket rätt och kommer upp i framdelen, ganska häftig känsla på en så pass ung häst.


Nero och jag red runt skolan idag. Jobbade mycket med glaoppen och idag ffa enkla byten eftersom tävlingssäsongen närmare sig. Gjorde ett galoppombyte åt vardera håll, men sen fick det vara fokus på enkla byten istället. Å att få till trycket in i galoppfattningen, att han rullar på bärigt och jämt med tryck in i avsaktningen och sen skrittar på framåt innan vi fattar andra galoppen. Fick en fin känsla på slutet.


Bjuder på galoppbilderna på Dino från igår, så tror jag ni förstår vad jag menar med att det går att rida ihop honom och att han frontar fint...


                               

Av Malin - 11 mars 2017 21:15

Idag visade sig vädret från sin allra bästa sida. Vaknade redan strax efter kl 07 imorse och redan då sken solen från en klarblå himmel. Minusgraderna skulle så småningom bytas ut till ganska så plusgrader och ett härligt vårväder.

Efter en god frukost blev det en tur till stan för att veckohandla på ICA och köpa hästmat på Djur&Natur.

Lunch hemma och sedan stallet. Fick idag med mig sambon med kameran i högsta hugg för lite nya bilder på mig och killarna.


Tråkigt nog var ridbanan väldigt blöt och klaffsig, så fick köra kortare pass och dessutom blev utrustningen väldigt skitig, men är så glad över båda killarna och idag får Dino stå för bilderna. Herregud vad han utvecklas och han är så maffig och häftig att rida. Där finns det att plocka av i framtiden vill jag lova. Han ger en helt magisk ridkänsla från ryggen, och trots att han bara är fyra år, eller ja han fyller inte förrens i mitten av maj, så är han ändå så bärig och fint i uppförsbacke.

Har idag anmält oss till vår första dressyrtävling tillsammans. Ska bli så otroligt roligt att ta med sig lilleman ut på tävlingsbanorna.


Idag bjuder jag på skritt och travbilder på min allra finaste Dino...


                                                                                   

Av Malin - 10 mars 2017 20:45

Så var ytterligare en vecka till ända och jag slutade jobbet vid 17-tiden, åkte direkt till stallet. Dino hade vilodag och Nero skulle longeras. Fint väder så ridbanan var klaffsig och blöt. Nero fick jobba ordentligt i både trav och galopp med fokus på att bli rund, bärig och jobba loss ordentligt över ryggen utan tyngden av ryttare. Å dessutom utan bett i munnen och jag som i vanliga fall balanserar upp honom så blir det lite annorlunda jobb för hans del. Ett nyttigt sådant. Nero såg väldigt fin ut under slutet av passet, härligt.


När Nero var avspolade så mockade jag och tog slutlugen in övriga hästar för kvällen.


Så skönt att få rulla iväg hemåt och ta helgen med familjen. Imorgon har vädret planerat för solsken, det ser vi fram emot!

Av Malin - 9 mars 2017 19:20

Morgon i stallet och började med Dino som idag äntligen skulle få gå en ordentlig uteritt. Dvs att vi red en hel runda och inte längs en väg för att sedan vända. Tycker att han har känts pigg och med mycket tryck i kroppen, så nu var det dags att prova vingarna ordentligt. Hade ju snöat rejält med blötsnö inatt som nu på morgonen snarast övergått i snöblandat regn. Riktigt mysigt väder - not!


Vi skrittade iallafall iväg in i skogen bakom stallet och Dino kändes pigg och glad. När vi kom ut på skogsvägen började vi trava och så småningom rullade vi över i galopp. Dino skötte sig superfint och bjöd glatt på framåt. När vi kom upp på toppen så blev det skrittpaus nerför backen och genom gropen, sen galopperade vi upp för backen och blandade skritt och trav på hemvägen. Dino kändes pigg och fräsch hela turen och var inte särskilt trött när vi skrittade sista biten hemåt. Känns absolut som att han var mogen för detta.


Imorgon får han vila och smälta intrycken från idag!


Nero näst ut och även vi tog vildsvinsturen idag, fast åt andra hållet så matte får lite variation. Snön gav trevligt motstånd och vi jobbade både trav och galopp. Rakriktning och bjudning in i båda tyglarna, jämnt stöd och att bära sig själv. Nyttigt arbete för Nero. På hemvägen blev det ett par varv på vår skogsvolt för att stämma av lite ställning och böjning. Imorgon väntar veckans longeringspass för Nero!


Runda rumpan...

 

Av Malin - 8 mars 2017 21:15

Ja iallafall om ni frågar Dino.

Idag red vi ut i skymningen och red bort till elskåpet. Där var det några djur i skogen, jag såg inga men märkte ju på Dino att det var något. Å oj vilken stor häst jag satt på vill jag lova. Han blåste upp sig och den maffiga nacken blev enorm. Men bara att gilla läget, vi fick stå still en stund och titta, sen krävde jag att vi fortsatte framåt en bit, i skritt, innan vi vände och skrittade en bit innan han fick trava igen. Jag accepterar inga dumheter oavsett om man blir osäker eller rädd. Tycker Dino skötte det hela bra då han hela tiden lyssnade på mig och accepterade det jag bad om. Nöjda kunde vi sedan trava hemåt igen.


Hade insläpp av övriga hästar, så jag skyndade mig att mocka åt Dino, tog in övriga och ställde sedan Nero på gången medan jag mockade hans box.


Väl hemma blev det middag och sedan mys i soffan. Avslutade kvällen med bus i sängen med båda mina älsklingar. Väldigt uppskattat!


     

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards