Chocolicious

Alla inlägg under januari 2017

Av Malin - 7 januari 2017 15:15

Yihaa...idag fick jag med mig sambon till stallet och vi kunde fota fina snöbilder med mig och Nero under ett dressyrpass på gärdet. Toppenfint underlag och pigg pålle ger fina förutsättningar för bra bilder!

Blev många bra bilder, så jag visar dem pö om pö...så har vi något att njuta av en tid framöver!


Idag blir det lite skritt och travbilder...

                                   

Finaste Nerobus...  

Av Malin - 6 januari 2017 21:00

Fortsatt kallt idag, men inte lika kallt som igår. När vi gick och la oss igår kväll visade termometern på hela -23.5 grader. Det är ganske kallt faktiskt. Idag dock mildare och jag och Nero kunde rida ut tillsammans efter jobbet. Vi red upp till Lanhöjden och vände. Fint snöunderlag och således mycket galoppjobb för vår del. Nero blev lite väl taggade när vi stötte på djur i skogen. Tror det var älgar, men jag hann inte se ordentligt.


Väl iklädda våra reflexer och pannlampa på matte.

 


Nu väntar ätnligen två dagar ledigt för mig, ska bli så himla skönt!

Av Malin - 5 januari 2017 20:15

 


Imorse visade termometern på -17,9 grader ute och jag gissade redan då på att det skulle bli vilodag för Nero och mig idag. För det brukar alltid bli kallare fram mot kvällen.

Så när jag kom ut till bilen efter jobbet, ja då stod termometern på -18 och då var jag inte i stallet än.

Väl på plats var det -20 grader och ridning var inte att tänka på.

Så jag fixade stallet och pussade på mina grabbar som redan åt mellis i godan ro.


Så kvällen spenderades hemma med brasa och soffmys...

 


Av Malin - 4 januari 2017 18:03

Oj så fint det blir ute när snön ligger tjock på träd, buskar och backe.

Stallet på morgonen då jag först hade utsläpp av samtliga hästar, ett himla sjåande att kla på täcken, bära hö och vatten. Men när alla utom mina egna var ute så tog jag mig an Dino som idag fick en rykt och lite pussar innan även han fick komma ut i hagen.


Nero och jag klädde istället på oss och red iväg in i skogen. Mycket fin snö att pulsa i och Nero fick jobba sig svettig innan vi var tillbaka hemma. Red mycket trav och galopparbete när underlaget är så perfekt. Om snön får ligga kvar tänker jag mig att köra ett par dressyrpass i snön, underbart fint träningsunderlag!


 

Fina vyer under dagens uteritt!


Tillbaka i stallet fick Nero komma ut i hagen och jag fixade stallet med mocking, foder och vatten innan jag avslutade dagens pass med att lunchfodra alla hästar och således göra om proceduren med hö och vatten till alla!


Av Malin - 3 januari 2017 17:45

Idag har jag faktiskt provat något helt nytt som jag aldrig gjort förut. Jag har varit på HotStone-massage. Fíck i julklapp förra året av mamma och syrran, och idag blev det äntligen dags. En väldigt agnenäm upplevelse för mig som älskar massage och värme. En skön kombination som jag verkligen rekommenderar!


Förutom massagen så var jag till stallet på förmiddagen. Sambon hjälpte mig att slänga in alla höbalarna i stallet och när jag mockat och fixat resten i stallet så tog jag och Nero en uteritt tillsammans. Hade ju tänkt åka till ridhuset idag, men det hanns inte med om jag skulle hinna i tid till massagen. Så istället red vi en tur i skogen bakom stallet. Nero fick jobba loss ordentligt i både trav och galopp eftersom vi kunde rida på grästäckta skogsvägar där underlaget inte var så hårt. Nu längtar jag faktiskt efter lite snö.


Å ibland så slår ju önskningar in, för när jag kom ut från massagen då fullkomligt vräkte snön ner utanför. Det kom en dm snö på en knapp timme, så nu har jag fått så jag klarar mig en stund, även om jag gärna ser lite mer snö än så här.

Så imorgon får det bli snöpulsning för Nero och mig, härligt!

Av Malin - 2 januari 2017 19:36

Så var vardagen tillbaka igen nu när helgerna är över. Ledig förmiddag för min del som spenderades i stallet i vanlig ordning.

Uteritt med båda hästarna även idag, och idag böt vi turer. Så Dino och jag red halva vildsvinsturen idag, dvs där jag åkte av förra gången vi red. Men det gick fint idag, även om Dino stundtals ser spöken lite varstans. Vi skrittade, travade och galopperade längs skogsvägarna. På hemvägen kändes han ganska så trött, och det är förståligt då dagens pass var sista ridpasset innan Dino ska ha en vintervila. Gäller ju att tajma in allt med tanke på den stundande tävlingssäsongen så därför är det lämpligt med vila nu, så vi hinner rida ihop oss inför tävlingsdebuten. Så idag går Dino på en månads lång vila.


Nero och jag red runt skolan idag. Pigg pålle som jobbade fint och kom upp i en rund och fin form i galoppen. Jobbade ömsom en kort hög form och däremellan la jag ner honom i en rund, låg form. Imorgon är tanken ett dressyrpass för vår del. Nu när Dino ska vila så blir det lite hårdare träningar för Nero. Lite uppstart inför tävlingssäsongen så kör vi hårdjobb en period nu.


Härlig känsla när jag kunde göra detta idag....


 


Nu är således även Dino inlagd i TDB och ska så småningom får sin tävlingslicens för året. Häftig känsla att liten börjar bli stor!

Av Malin - 1 januari 2017 19:15

Nytt år och nya möjligheter.

2017 känns som det ska bli ett spännande och roligt år för mig och mina båda killar.


Så vad har jag för förhoppningar och planer för 2017?!


NERO

Hoppas på att få ett år där våra munbesvär inte förstör hela tävlingssäsongen, vilket jag har en förhoppning om efter hjälpen vi fått via Djurtandvårdskliniken. Planen är att tävla MSVC med fokus på att kvala till MSVB och äntligen kunna tävla med kandar. Om allt går som jag hoppas så kanske vi kan debutera MSVB i höst.


DINO

Dino ska tävlingsdebutera i år och hoppas att han känns redo för det. Mentalt känns han redo, det handlar snarare om hur han ligger till växtmässigt i kroppen. Men vi har ju hela året på oss, även om tanken är debut i april. Tänker mig att rida LC/LB i år och se hur han känns. Banorna är ju ganska små för en så pass stor häst, men andra har ju gjort det före mig, så vi hoppas på att få till det. Planen är även att hoppa in Dino under året som kommer. Vi har ju redan ridit markbommar så det borde inte innebära några större bekymmer!


Så vad har vi gjort idag då?


Både killarna har ridit ut på förmiddagen idag. Dino och jag red till Lanhöjden och tillbaka. Var en ganska så laddad Dino som fjompade omkring en del och fick sig ett par tillsägelser om vad matte accepterar och inte. Fokuserade dock fint mot slutet och bjöd trots allt på bra arbete.


Nero och jag red vildsvinsturen. Även Nero hade lite issues så vi fick jobba loss ordentligt på vår lilla volt. Blev dock ett bra avslut där han kändes loss och fin i kroppen.


 


Avslutade med att åka till mamma och pappa för att fylla släpet med hö. Blev även bjudna på lunch där. Jobb ikväll för min del!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards