Chocolicious

Alla inlägg under juli 2015

Av Malin - 15 juli 2015 21:30

Idag jobbade jag 7-16 på mitt extrajobb och när jag åkte hemåt hämtade jag upp ytterligare ett paket med saker. Idag fick jag hem en vippkandarstång som jag beställt till Nero, en uppsättning med svarta benskydd, ni vet den typen av skydd i neopren som går ner över kotan.


 

Vi invigde dem på direkten då Nero och jag körde ett dressyrpass på banan. Riktig nöjd med både skydden och passet. Skydden satt väldigt bra och kändes rejäla.

Passet idag blev mycket mjukgörande ffa travarbete där vi jobbade mycket skolor med öppna, sluta och skänkelvikningar. På slutet blev det lite galopparbete där jag verkligen känner att han orkar bära sig mer och mer. Vi alternerade mellan att samla ordentligt och sen rida på framåt. Nyttig övning. Avslutade med att rida lite enkla byten över medellinjen.

Av Malin - 14 juli 2015 22:49

Trots att jag jobbat inatt och således sov till lunch så har jag hunnit väldigt mycket i eftermiddag. Blev ett långt pass i stallet för min del då jag var där vi 14-tiden. Anna och jag tog oss an att fixa klart Nero och Dinos nya sommarhage som vi ska släppa över dem i på fredag. Satte dit isolatorer och drog tråd. Blev så snyggt.


Vi hade jordens flax med vädret eftersom en åskskur kom in med väldigt fart och då vi precis var färdiga då, så var det lyckligt för oss som slapp bli allt för blöta av regnet. Hämtade in Dino från hagen när regnet dragit förbi. Idag var planen att rida på ridbanan ensamma, fast att Anna fanns hemma ifall något skulle hända.

Å han är så himla duktig min stjärna. Idag provade jag att ha med ett spö i handen, då han har svårt med framåtbjudningen. Å det gav väldigt fin effekt. Räckte att jag bara kittlade lite med späet så förstod han vad jag ville. Han är ju van att bli longerad med spö, så det är ju egentligen inget konstigt.


Så idag skrittade och travade vi runt i båda varven på banan under 15 minuters tid. Massor med beröm till duktiga killen.



       

Bytte Dino mot Nero och så tog vi en sväng runt skolan idag. Härligt underlag efter regnturen och Nero fick jobba ordentligt i både trav och galopp.


Idag fick båda killarna varsin dos med avmaskningsmedel Cydectin eftersom de har fortsatt mycket mask. Så är de rena inför hagbytet på fredag. Hoppas på lite fina bilder då med....

Av Malin - 13 juli 2015 22:30

Dinos allra första ridbildsbomb!


Hade med mig sambon med kameran i högsta hugg under dagens ridpass.

Duktigaste Dino som fortsätter att imponera på mig med sin fullkomliga tillit och att han ör så cool och avslappnad i allt vi tar oss för med. ÄLSKAR denna hästen!


Så idag låter vi bilderna tala mer än orden. Dino och jag på ridbanan och idag är andra gången vi provar att trava!


Spänna sadelgjorden....

 


Förberedelser för uppsittning...

     

Å så var vi på plats....Dino får alltid en godis när jag suttit upp, så därför är han ursnabb att vända sig om och leta efter godisbiten....

   

Ut på spåret i skitt....lite svår med framåtbjudningen fortfarande, tar lite tid att komma igång...

           

Å så hittar vi travväxeln....

                 

Massor med beröm och gottis till bästa killen som lipar till fotografen....  

     

Av Malin - 12 juli 2015 22:00

Äntligen dags för lite dressyrträning för mig och Nero.

Hade tid kl 13.00, så då hann jag med att fixa stalljobbet innan jag hämtade in Nero. Vi skrittade sedan ner till Nysäters ridhus i värmen. Var riktig sommarvärme idag så jag red i linne, härligt!


Väl på plats låg de lite efter i schemat så jag och Nero körde en ordentlig framridning med mycket lösgörnade arbete i det kvava och varma ridhuset. Träningen idag gick riktigt bra. Nero jobbade stundtals riktigt fint och vi fick mycket beröm av Anna.

Vi började med galopparbetet och red tempoväxlingar på volten, där jag fick växla mellan att samla upp honom ordentligt och sen rida på framåt en halv volt för att sedan fånga upp och samla honom igen. Fint lösgörande arbete. När han kändes fin där fick jag rida ut och över i förvänd galopp där vi växlade mellan volt och rakt spår. La in enkla byten på medellinjen, blev riktigt fina. Nero gör riktigt fin mellangalopp, där han verkligen reser upp sig och bjuder upp till dans, kul!


Fokuserade sedan lite mer på travarbetet med öppna och sluta som det ligger i MsV C1 med öppna längs långsidan, 10m volt och sedan sluta längs långsidan. Fick avsluta passet med att jobba med mellantraven. Fick rida på volten och öva på att verkligen schvunga fram honom i traven för att sedan rida ut och köra linjer på diagonalen. Han blev stundtals mycket fin och i det avslutande travarbetet blev travkvaliteten väldigt fin.


Anis påpekade att hon aldrig sett honom så elastisk och med så mycket schvung i traven. Alltid roligt att höra!


Skrittade tillbaka till stallet, duschade av Nero och bjöd samtliga pållar på lunchhö innan jag fick återvända hemåt.


 

Av Malin - 11 juli 2015 23:30

Idag fick jag äntligen lite semesterkänsla när solen och värmen visade sig.

Ägnade förmiddagen åt att ligga i solen och steka en stund med en god bok, så himlans skönt, känner att jag saknat det under denna semstern.

Åkte till stallet efter lunch och även idag fick det bli ett dressyrpass på banan med Nero i värmen. Idag la vi verkligen fokus på galopparbetet och jobbade med styrkeövningar. Kort samlad galopp på volt där vi växlade mellan rakställd, sluta i galopp samt små 10m volter i den stora volten. Rullade på i 5 minuters intervaller och sen kort skrittpaus och så körde vi samma igen. Bytte varv emellanåt och rakriktade på långsidorna, över i förvänd galopp och sen tillbaka. Otroligt nyttigt arbete som Nero blev väldigt fin av och verkligen behövde. Just det böjliga och att hela tiden ändra fokus, ställning och kräva att han är fokuserad och tar i, inte bara ligger och rullar på i galopp.


Nöjda med passet båda två fick Nero en skön dusch och sen flugtäcke på då bromsarna verkar ha vaknat till liv sent omsider. Tog även med mig Dinos täcke ut i hagen och klädde på även honom då han såg ganska irriterad ut över allt bitande från insekterna.


Hem och en snabb dusch och sen iväg ut med Anna och Björn samt sambon i deras båt. Härlig kvällssol och en tur till Lundet med mat och minigolf innan vi tog båten tillbaka. Just dessa härliga sommarkvällar har vi tyvärr inte varit bortskämda med under den här sommaren.


Imorgon väntar Anis-träning och min sista semesterdag för den här sommaren, suck!

Av Malin - 10 juli 2015 21:30

Ibland får man helt enkelt vara lite snabb i vändningarna. Idag stod sovmorgon på schemat, något som jag sällan unnar mig nu för tiden. Är morgonpigg av mig egentligen men ibland tycker även jag att det är lite skönt att dåsa i sängen. Fick bli en tur att hämta ut paket och storhandla på förmiddagen. Hade ju köpt två stycken höst/vinterjackor på rea som kom idag. Min favoritjacka från Mountain Horse...


   


Köpte även med oss 30 liter jordgubbar hem, så nu har vi lite att syssla med.

Fick således bli en sväng till stallet på eftermiddagen. Skyndade mig med stallgörat och sen hämtade jag Nero för att dressyrpass på banan. Idag red vi igenom kroppen med grundläggande mjukgörande övningar. Mycket öppna, sluta och skänkelvikningar i ffa trav. Jobbade med att hitta schvunget genom hela ryggen och få honom ordentligt loss i sidorna.


På kvällen hade vi mamma, pappa och syster med sambo på grillkväll. Gott och kul att spela lite Besserwisser...även om jag tyvärr inte vann   

Av Malin - 9 juli 2015 22:57

......har vi hunnit med idag. Dock inte för någon av mina killar utan för Annas lilleplutt Sparven som idag skulle till tandläkare Karin på Värmlands hästsjukhus. Sötaste Sparven i den blåa mössan....


 

Förutom ett besök där har jag hunnit med det sedvanliga stallfixet inklusive en uteritt med Nero. Idag red vi runt skolan i spöregn och var lagom blöta när vi återvände. Nero kändes dock fin idag och jobbade ordentligt under turen. Imorgon får det blir ett dressyrpass på banan för han känns så himla fin just nu.


Idag red vi på hacket och som ni ser på bilden nedan så jobbar Nero lika fint utan bett i munnen, han löddrar som en tok när han blir så där mjuk och fin och kommer upp över ryggen. Så snacka om att det inte är bettet som orsakar löddret...


   

Av Malin - 8 juli 2015 22:30

Iiiiii....imorse hände det som jag fruktat så länge. Jag fick min första fästing som satt fast. Så jävla vidrigt, jag hatar dessa djur. Å som om det inte räckte, så hade den satt sig i huvudet. Suck....nu ska man tvingas vara rädd för allehanda smittor en tid framöver!


Stallet efter lunch där jag mockade och fixade maten till killarna. Gjorde massor med höpåsar och hämtade sedan in Nero.

Idag tog vi en tur ut i skogen där vi jobbade igenom ordentligt i samtliga gångarter. Till en början kändes Nero ganska stel och trött efter helgens meeting och två lediga dagar. Men så småningom släppte han efter och då blev han väldigt fin. I traven kände jag verkligen att han schvungade upp med ryggen och blev bärig och fin. I galoppen kändes han rundare och tog större steg i varje språng. Gjorde riktigt fina övergångar där han verkligen orkade bära sig igenom övergången som blev taktfast och med en känsla att han höll ihop det.


När vi var klara fick Nero återvända till hagen och jag hämtade med mig Dino in istället. Borstade och klädde på oss innan vi begav oss upp på ridbanan. Idag var vi ensamma på plats, men Anna skulle stötta från marken med lite drivning. Idag hoppade jag upp helt själv utan någon annan närvarande och han stod som ett ljus. Så stolt övet att han sköter uppgiften så fint. Fick lite hjälp av Anna som gick med ett longerspö bredvid och hjälpte oss med drivningen. Han skrittade fint åt båda varven och vi vända snett igenom och gjorde en stor volt. Mot slutet bad jag Anna att driva på lite extra och plötsligt så rullade vi bara över i trav. Dino och jag travade två varv åt vardera hållet och han skötte sig så bra!


Massor med klapp och beröm inklusive godis. Min allra finaste lilleplutt!


 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards