Chocolicious

Alla inlägg under mars 2014

Av Malin - 15 mars 2014 18:45

Idag stod sambons födelsedagspresent på planeringen vilket innebar Skiathlon med våra längdskidåkare i Falun. Vi åkte tidigt imorse och innan det var jag till stallet och snabbmockade samt tempade och la om benet. Fortsatt 38graders temp på morgonen och varm och svullen om knäet. Sen stack vi till Falun och hade en skön dag i solen med trevliga omgivningar, spännande tävlingar och god mat.


Vi var hemma vid 17-tiden och efter lite mys med katterna begav vi oss till stallet för besök nummer två. Omläggning av benet samt medicinering med både Penovet och Finadyne. Duktigaste killen skötte sig fint trots att det inte är så skojiga saker vi håller på med.

Av Malin - 14 mars 2014 21:37

Ytterligare en tidig morgon med stallbesök innan jobbet. Idag hade det kommit lite gult såsigt på förbandet, men ingen egentlig skillnad på knät. Lite högre temo 37,9 imorse, Nero ligger alltid som ett sträck på 37,6 annars oavsett tid på dygnet.

På med nytt sorbactbandage, och så blev det lite extra mys med äpplen eftersom Nero firade sin femårsdag idag!


Bästa killen fyller år....

 

Foto: Natalie Lindholm


Vidare till jobbet och när dagen där var slut väntade stallet igen.

Fortsatt ingen förbättring av benet, fortsatt lika svullet, varmt och ömt. Temp i eftermiddag 38,1 och då jag inte gillar när allt går åt fel håll, istället för åt rätt håll så ringde jag vet. för att checka av.

Å vet. tyckte nog det var dags för lite vassare behandling än bara alsolbandage för hon höll med om att det gick åt fel håll. Så vid 20-tiden ikväll fick vi besök i stallet av vet. Carolin från Distriktsveterinärerna. Hon kollade tempen som var 38,0 och så plockade vi av bandaget så hon kunde kolla på knät.


Så efter lite klämmande och kännande så beslutade vi att Nero skulle få en omgång med tetanusvaccin, 7 dagars behandling med Inj.Penovet samt 5 dagars behandling med Finadynepulver.

Å är han inte bättre till måndag/tisdag så får det bli ett besök på kliniken och ultraljuda så det inte finns någon främmande kropp i såret, eller en avgränsad abscess som måste tömmas.

Så nu håller vi tummarna för att det vänder och inte blir mer än så här.

Å detta betyder naturligtvis att det inte blir något tävlande på hemmaplan får vår del nästa lördag....varför känns det om en upprepning av höstens inplanerade tävling på hemmaplan.


Jaja, nya tag!

Av Malin - 13 mars 2014 21:30

Uj vilken lång dag det blev idag. Gick upp 05.15 och var på plats i stallet vid 06 för att kontrollera Nero och lägga om benet. Fortsatt ingen temp, och oförändrat läge på benet, så vi bytte bara till ett sorbactbandage och så satte jag en extra silvertejp runt hoven så han kan gå ut med förbandet.

Vidare till jobbet för att duscha innan jag gick upp till avdelningen för att jobba.


Hade utbildning på eftermiddagen och slutade inte förrens vid 17. Direkt till stallet för att mocka, fixa maten och sköta om Nero. Ingen temp i eftermiddag heller, knät såg ut som tidigare, dvs svullet och värmeökat. Gick 20 minuters skritt för hand på ridbanan, och Nero visade ingen hälta. La nytt alsolbandage inför natten, så får vi se hur han verkar imorgon.

Av Malin - 12 mars 2014 20:00

...vad trött jag blir!!!
Att det aldrig kan få vara lugnt och bra. Det är som om Nero vet när det nalkas tävling, för idag när jag kom till stallet hittade jag en pållis med supersvullet och värmeökat framknä på vänster sida. Har väl fått en broddspark eller något liknande.

Å jag är superfeg när det gäller närhet till leder så jag ringde och rådgjorde med vet. Då Nero inte hade någon feber idag så skulle jag avvakta någon dag och prova med alsolbandage på benet inatt.

Så det blev ordentligt bandage på vänster fram samt stödjande stallbandage på övriga. Så får jag åka till stallet imorrn bitti och se hur han verkar. Så länge han inte har feber är det ju bättre att han går ut i hagen och rör på sig så svullnaden ger med sig lite.

Av Malin - 11 mars 2014 21:25

Idag stod Ola-träning på agendan och fokus låg idag på lösgjordheten och lite programridning. Körde lite annat upplägg idag då vi hade hela ridhuset öppet och passade på att utnyttja ytan. Började med att rida skänkelvikningar över hela diagonalen idag och Nero gjorde det riktigt bra. Det har blivit stor skillnad på ganska kort tid och jag kände mig väldigt nöjd. Red även öppna längs spåret och Nero har helt klart hittat rätt flyt. Ola berömde oss för fint arbete. I galoppen jobbade vi på volten, och även här med stor framgång.

Avslutade med att rida igenom programmen och Ola tittade och kommenterade. Han tyckte det såg bra ut och hade inget övrigt att anmärka på den utveckling vi befinner oss i nu, utan fortsatt förbättring ligger i ökad styrka att orka länga respektive samla mer.

Mysplutten njuter i solskenet...

Av Malin - 10 mars 2014 22:55

Sista natten avklarad och jag sov till lunch. Regnade när jag begav mig till stallet och hämtade in pärlan. Idag stod dressyr på schemat och ridhuset fick det bli pga vädret.

Nero bjöd på ett riktigt höjdarpass idag och det är en fröjd att rida då. Jobbade lösgörande med öppna längs spåret och på volt, samt lite skänkelvikning åt båda hållen. I galoppen blev det jobb på volt samt ett par varv runt spåret och sen in på volten igen. Avslutade med att rida ett par uppridningar längs mittlinjen och göra halt. Idag var Nero som en helt annan häst med jämn och stabil bjudning både in och ut ur halten. Så nöjd!

Bjuder på årets mest våriga bild hitintills...

Av Malin - 9 mars 2014 22:36

Idag vaknade jag till solsken och 12 grader varmt - härligt!
Hade ju inplanerat uteritt tillsammans med Madde, men pga frånfälle från hennes sida så blev det uteritt för mig och Nero i eget gemak!

Blåste en del, men Nero är väl härdad efter tiden i Helsingborg och brydde sig inte alls. Det märktes att han var mer trygg i situationen idag och skrittade med pigga steg och lugnt sinne. Bilar passerade från alla håll och Nero brydde sig inte alls. Red runt Masten och fick en härlig tur med mjuka vägar. Mycket trav och galopp blev det och Nero bjöd fint framåt och verkade lika nöjd som matte över att komma ut i den härliga naturen. Var ute i lite mer än en timme och när vi kom tillbaka fick Nero massor med beröm och en slickstund i gotteskålen.

Så total lycka över en underbar ridtur med världens finaste häst <3

Nero njuter i solskenet B-)

Av Malin - 8 mars 2014 20:23

http://www.blocket.se/orebro/Hasttransport_Star_Industrier_200_1300__02_52516966.htm?ca=8&w=1

Så var äntligen annonsen på min gamla hästtransport utlagd. Tipsa gärna om ni vet någon som är intresserad!

Jobbat inatt och hade morgonfodring direkt efter. Så det blev en kortis idag med mockning och hänga fram maten åt Nero. Han hade vilodag och verkade nöjd med tillvaron. Imorrn uteritt med Madde!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards