Chocolicious

Alla inlägg under december 2013

Av Malin - 23 december 2013 19:15

Så var det snart julafton igen då. Ingen vidare feeling med det tråkiga och blåsigt blöta skitvädret som råder.

Imorse var Bagheera på återbesök till vet med ögat, och det såg mycket bättre ut. Så skönt!

Så vi ska fortsätta med ögondropparna tills på fredag och då ska vi in för ny kontroll.


Efter lunch väntade stallet där det blev ett dressyrpass i ridhuset för mig och Nero idag. La lite mer fokus på galoppen under dagens pass, och jobbade både med själva fattningarna, men även med tempo, takt och börighet.

Tykte Nero kändes helt ok i galoppen idag, även om vi har en bit kvar till där vi var i somras...suck!


Så här snygga var vi vid dagens pass, dan innan dopparedan!

 


Efter avslutat pass så julpyntade vi lite i stallet till Neros stora lycka. Han älskar pyssel och provsmakade all dekor, men verkade sen ganska nöjd med att ha den hängandes där iallafall.


 


Nu väntar nattjobb för min del, så julafton firas in på jobbet. Dessvärre jobbar jag även imorgon natt, så själva julfirandet blir ganska kort för min del   

Av Malin - 22 december 2013 21:30

Ledig dag och morgon och utsläpp i stallet stod först på kalendern.

Var en väldigt ledsen Nero som mötte mig imorse när jag kom dit, för den som fodrade kväll igår hade givit fel påse. Så istället för 5kg kvällshö så hade Nero bara fått 1kg frukosthö. Så det var bara att stryka ridning från dagens lista och ge Nero kvällspåsen på morgonen istället, å han åt upp nästan allt innan det var dags att gå ut.


Resten av dagen har spenderars hemma med lite slappande i soffan med en god bok, samt att vi har klätt julgranen med hjälp av mina så snuttisar. Så skojsigt!


 


Har även varit ute och gått lite med Bagheera i sele och koppel. Han vill så gärna gå ut, men jag vill inte riskera att han skadar sitt öga, så då fick det bli under kontrollerade former idag.


 

Av Malin - 21 december 2013 21:02

Vaknade tidigt för ännu en fullspäckad dag. Hade inplanerat julbord i Örebro kl 12, så jag skulle hinna med stallet på morgonen innan vi skulle iväg. Så jag var på plats vid 08.40 och borstade snabbt av Nero och på med sadel och träns. Nere i ridhuset var vi helt ensamma och skrittade fram i godan ro. Jobbade lite med skänkelvikningar och flyttade även lite färsiktigt i öppna och sluta i skritten. Sen travade vi igång och jobbade med att få rakriktning och rätt ställning på volt respektive rakt spår. Flyttade även lite försiktigt i trav innan vi övergick till att jobba med övergångar och lite mer voltarbete under nedsutten trav. Över till galoppen där vi idag jobbade med på volt i galopp med att få Nero rund och självbärig, samt att vi gjorde ett par fattningar.


Vidare hemåt för dusch och sen bar det iväg till Örebro för julbord. Mätt i magen fortsatte vi en sväng in till Mariebergs Köpcentrum för de sista julklapparna innan vi vände åter hemåt. Väl hemma har vi slappat i soffan med en god bok, så himla skönt!


 

Imorgon har jag morgonfodring och utsläpp på min lott, så det blir tidigt morgon även då för min del!


Ute blåser det storm och är fem plusgrader, och jag längtar bara efter snön och kylan....


 

Av Malin - 20 december 2013 20:30

Jobbade ju inatt, så förmiddagen sov jag bort och efter lunch väntade stallet på mig. Nero hade vilodag idag så jag mockade, fixade med maten och borstade min lilla stjärna. Han hade lekt i hagen i vanlig ordning och var så skitigt om ben och mage. Nero hade dessutom passat på rulla sig lite och var därför lerig och smutsig i man och panna. Så det blev en rejäl rengöring av prinsen idag.


Plockade dessutom in massvis med ren tvätt, suck, det är ett heltidsjobb på höst och vintersäsongen att hålla täckena rena och torra. Dessutom har han ju haft sönder en del täcken, så det börjar bli lite skralt på den fronten. Hoppas det kommer ut lite täcken på rean, så jag kan fylla på förrådet!


Kvällen har spenderats tillsammans med familjen hemma hos oss. Gjort hemlagad pizza och spelat Trivial Pursuit Team....skoj!

 

Av Malin - 19 december 2013 18:23

Hade stallet på morgonen idag eftersom Minna och jag skulle grejat det andra insläppet som hästarna tugga sönder stolparna på, men Minna blev inringd att jobba så det får vi ta en annan dag.

Idag väntade ett dressyrpass i ridhuset för Nero. Skrittade fram ordentligt, flyttade lite lätt på honom för att se till att han är vaken och med. Sen travade vi igång och jobbade omväxlande böjt och rakt spår. Nero kändes fin efter gårdagens uteritt och bjöd jämnt och lugnt framåt.


Skrittpaus och sen lite övergångar skritt-trav under nedsittning. Fattade galopp ur den nedsuttna traven och galopperade på både volt och fyrkant innan vi travade av och slutligen skrittade på långa tyglar med gott tramp. Duktig pålle som får en förtjänt vilodag imorgon.


Ägnade mig även åt att tvätta ett par maskiner under förmiddagen, samtidigt som jag lämnade in bilen på Volvo för jag vet inte vilken gång i ordningen, denna gång för att montera en elektriskt motorvärmare samt kupévärmaruttag.


Har även hunnit med stora delar av julhandlingen på ICA idag, vilket kändes skönt! Mycket folk, men jag tror inte det var någonting mot hur det blir de närmaste dagarna.

Avslutningvis har jag stoppat in julskinkan i ugnen och färdigställt ytterligare ett antal gaodissorter...mums!


Ikväll väntar nattjobb, dock bara en enkelnatt och sen är jag ledig fram till kvällen den 23:e.

Av Malin - 18 december 2013 23:01

Uppe tidigt imorse och ringde till djurkliniken för Bagheeras öga. Fick tid 10.15 så vi åt frukost och begav oss. Naturligtivs hade han ett rejält sår på hornhinnan, så nu blir det ögondroppar 6ggr/dag samt tratt på och kontroll hos vet både på måndag och nästa fredag. Min lilla älskling   

Han såg ganska så ynklig ut när lokalbedövningen släppte och tratten var på. Inte lätt att förstå varför denna hemska sak måste vara på.

Vidare till stallet vid 11.30-tiden för planerad uteritt tillsammans med Madde och Loffe. Så jag hämtade in stjärnan från hagen, han stod och väntade och verkade väldigt glad över att få komma in. Efter borstning och påklädning begav vi oss iväg och det var en pigg Nero som skrittade iväg. Höll sig på mattan och det var först när vi travat en liten bit som han bjöd på lite pip och vift med frambenen, samt att han krummar väldigt på nacken. Dock stannar det vi det....sötisen!


Vi red runt skolan i ett ganska friskt tempo med mycket trav och galopp. Nero var pigg och låg på ganska rejält, men skötte sig ändå med bravur och skrittade lugnt på hemvägen!


Resten av dagen har ägnats åt ömhändertagande av min lilla snuttunge med sitt skadade öga, och så har vi bakat både bröd och massor med julgodis här hemma. Härligt!


Sötaste vännen med den obehagliga kragen på...

 

Av Malin - 17 december 2013 22:45

Ledig dag även denna dag, vilket jag och sambon hade planerat som en utmärkt dag för julklappsinköp.

Så efter frukost styrde vi bilen mot Örebro.

Blev en lång dag med mycket folk, men jag hittade det mesta som jag skulle ha, så jag är ganska nöjd med dagen!


Åkte till stallet på kvällen, Nero hade ju vilodag idag, så jag fixade med stallet och borstade en stund på stjärnan som verkade ganska nöjd med det. Bjöd även på ett par smaskiga morötter innan jag återvända hemåt för en skön kväll i soffan med Morden i Sandhamn på TV, underbart med TV4play   


Ikväll uppmärksammade jag att Bagheera blinkade ovanligt mycket med sitt högra öga, så vi inspekterade ögat och det såg tyvärr ut som en skada på hornhinnan. Så imorgon får det bli ett samtal till veterinären!

Av Malin - 16 december 2013 23:39

Ledig dag med sovmorgon och lite fix här hemma. Tog med mig björnarna på en promenad och plockade tallris. Fixade en krans till ytterdörren som lyste upp i det mörka trista ruskvädret.

Till stallet på eftermiddagen och ett ridpass i det torra och stormfria ridhuset väntade. Idag jobbade vi förutom lite sedvanliga sidvärtsrörelser även med lite övergångar skritt -trav -skritt. Passade på att sitta ner lite i traven och Nero kändes supermjuk och bärig. Skrittpausade en stund och sen blev det lite galopparbete. Red även idag totalt en halvtimme och både jag och Nero var nöjda efter avslutat pass.

Mockade och fixade Neros mat medan han pustade ut med lite hö och ett fleecetäcke över sig. Vid 18-tiden kom Pia för att massera pållis. Nero såg så nöjd ut när Pia la händerna på honom. Idag blev det även lite laserbehandling vilket Nero verkade gilla.

Väl hemma middag och sen soffmys och Jack Sparrow på TV. Imorgon ska Nero endast promeneras och jag och sambon ska shoppa lite julklappar :-)

Trött Noonis säger godnatt <3

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards